Gentle Teaching

 

kwal-van-leven

 

Enquete Kwaliteit van Leven

Maak uw eigen enquête voor feedback van gebruikers

Subcategorieën

Gentle teaching en andere methodieken

Hoewel gentle teaching pretendeert een benaderingswijze te zijn die voor iedereen een meerwaarde kan hebben voor de levenskwaliteit, zeggen we niet dat hiermee andere benaderingswijzen niet ook waardevol kunnen zijn of in combinatie met gentle teaching gebruikt kunnen worden. Via deze pagina wordt vanuit de optiek van gentle teaching naar een aantal benaderingswijzen die veel veel gebruikt worden gekeken.

Een wezenlijk verschil dat eigenlijk geldt ten aanzien van vrijwel alle andere benaderingswijzen, is het belang dat gentle hecht aan de persoonlijke verbondenheid van de begeleider met de ander en de noodzaak om liefdevolle gevoelens voor de ander te ontwikkelen en in de relatie in te zetten. Gentle teaching vraagt niet alleen specifieke kennis en vaardigheden van de begeleider, maar ook de intentie en het vermogen zichzelf ter discussie te stellen en zich in de relatie met de ander verder te ontwikkelen. In de methodiek van gentle teaching staat deze wederkerigheid dan ook centraal.

Op dit onderdeel van de website geven we inzicht in hoe volgens ons gentle teaching en een aantal andere methodieken zich tot elkaar kunnen verhouden.

Verhalen over mensen en hoe gentle teaching hun leven kon veranderen.


Ieder mens heeft een verhaal. Het verhaal over zijn leven. We kennen verhalen over hoe levenservaringen ertoe geleid hebben dat mensen zich steeds meer gingen isoleren van anderen en een angst ontwikkeld hebben om in de nabijheid van anderen te zijn. Inmiddels hebben we gelukkig ook verhalen over hoe gentle teaching het leven van mensen kan veranderen.

Als je zelf ook een verhaal hebt over hoe gentle teaching het leven van iemand veranderd heeft, mail dit dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Copyright © 2013  Gentle Teaching Netherlands